How it all began...

Posted by Olivier Longville on

Geregeld vragen ze ons wel eens hoe/waarom we gestart zijn met WoolWood. Daarom geven we graag een woordje uitleg hoe we destijds begonnen zijn...

Net als zovele onder jullie werden ook wij in 2020 en 2021 veroordeeld tot thuiswerk en net als zovelen sloegen ook wij aan het klussen in ons huis.   

Bij de inrichting van onze woonruimte zochten we nog naar een leuke eyecatcher die eveneens de akoestiek van de ruimte wat kon verbeteren omdat we wat last hadden van galm.   Na wat zoekwerk en scrollen op tal van interieur websites kwamen we wel enkele leuke voorbeelden tegen van akoestische wandpanelen waarbij een viltlaag gecombineerd werd met gefineerde houten latjes. Dit zag er niet alleen heel leuk uit, maar beloofde ons ook een sterke verbetering van de akoestiek in de ruimte.   Omdat één van ons beiden in een productiebedrijf werkzaam was, was het natuurlijk een appeltje-eitje verhaal om zelf enkele panelen te maken van A-Z.   Leuk projectje erbij en zo gezegd, zo gedaan dus.   Enkele weken later hingen onze eerste 7 panelen met gerookte eik te blinken in onze woonkamer.    Omdat de akoestiek in een van onze kantoren, dermate slecht was waardoor ze gewoonweg onbruikbaar was voor de vele online zoom, hangout,... en andere meetings hingen ook hier snel enkele naturel eik panelen.

En zo ging de bal plots snel aan het rollen, enkele Instagram posts later kregen we de eerste aanvragen of we de panelen ook niet voor hen konden maken en startte we WoolWood op om voorzichtig de eerste productie batches op te zetten.   Toen nog veelal weekend en avondwerk omdat we beide een full time job hadden.   Geleidelijk aan liep de verkoop verder op en al snel beseften we dat dit meer dan een hobby project was geworden en dat we enkele versnellingen hoger moesten schakelen om aan de vraag te voldoen.   
Omdat we zelf vaak opmerken hoe absurd het wel niet is dat sommige producten letterlijk de halve wereld moeten rondreizen maakten we resoluut de keuze om enkel te werken met lokale leveranciers, een keuze die we ons nog niet beklaagd hebben en waar we ondanks uitdagende marktomstandigheden 100% blijven achterstaan.   Nieuwe leveranciers voor de grondstoffen werden gezocht en gevonden en voor de assemblage kwamen we na wat zoeken en goede referenties terecht bij een maatwerkbedrijf in Antwerpen.   Sinds begin 2022 houden we vanop deze locatie dan ook steeds ruime voorraden aan van grondstoffen en afgewerkte panelen zodat we onze klanten steeds op een snelle en gepaste manier kunnen voorzien van onze WoolWood akoestische panelen.

In het voorjaar van 2022 werden ook de nodige akoestische testen uitgevoerd bij het WTCB zodat onze professionele klanten op een correcte en onderbouwde manier onze panelen kunnen inzetten om de akoestiek in binnenruimtes te optimaliseren.

 

We zijn heel trots op de talloze projecten die onze klanten hebben kunnen realiseren met onze panelen en willen hen dan ook bij deze nog eens extra bedanken voor hun bijdrage aan ons verhaal!

Blijf ons zeker foto's sturen van jullie realisaties!  Het motiveert ons elke dag om WoolWood verder uit te bouwen!

 

← Older Post Newer Post →