Absorberen van geluid met akoestische panelen

Veel ruimtes in gebouwen hebben last van een vervelende galm, de geluidscondities zijn niet ideaal. Het is niet aangenaam om een gesprek te hebben met iemand in een ruimte met slechte akoestiek. Dit kom je wel eens tegen in restaurants, op scholen, in kantoren, ...
Weerkaatsing van geluid ontstaat wanneer geluidsgolven een hard oppervlak raken en in de ruimte blijven reflecteren. Om het reflecteren van het geluid tegen te gaan dienen de geluidsgolven gebroken en geabsorbeerd te worden.

Indien je twijfelt welke variant het beste in jouw project past bestel dan een of meerdere stalen.  De waarde van deze stalen en de verzending ervan worden volledig terugbetaald bij een latere bestelling.

Stalen van onze akoestische panelen

De voordelen van akoestische panelen van WoolWood:

  • verbeter onmiddellijk de akoestiek in de ruimte
  • maakt dat het aangenaam vertoeven is
  • creëer rust in de ruimte
  • voeg je een visuele eyecatcher toe aan de kamer
  • verminder je stress en verbeter je je welzijn

 Thuiskantoor met akoestische panelen

Akoestische panelen op maat van jouw ruimte

De akoestische panelen van WoolWood zijn bovendien beschikbaar in tal van verschillende visuele varianten waarmee je voor elke ruimte of interieurstijl wel een passende oplossing kan creëren. En of je de panelen nu verticaal of horizontaal tegen de muur of plafond monteert, de akoestische kwaliteiten blijven altijd bewaard!

Zo zijn er akoestische panelen in volgende varianten beschikbaar:

De akoestische panelen van WoolWood zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen. Je kan kiezen voor de standaard afmeting van:
2400 x 600mm (B x H) met een dikte van 22mm, maar de akoestische wandpanelen kunnen ook in de extra lange afmeting van 3040 x 600mm (B x H) met dezelfde dikte van 22mm geleverd worden.

varianten van akoestische panelen

Systeemwand met akoestische panelen

Er zijn vele verschillende manieren om het geluid te dempen, denk maar aan tapijten, gordijnen of ander decoratiemateriaal. Maar om zeker te zijn van het optimale effect, dien je minimaal 25% van de grondoppervlakte van je ruimte te voorzien van een akoestische systeemwand. Deze systeemwand kan je gemakkelijk zelf maken met de akoestische panelen van WoolWood door tegen een muur of plafond 3 à 4 horizontale latten vast te maken en hiertussen geluidsabsorberende noppenschuim te plaatsen. Hiertegen kan je dan heel eenvoudig onze WoolWood akoestische panelen bevestigen en zo heb je meteen een optimaal resultaat!  De opbouw van de panelen zorgt er voor dat de lamellen de geluidsgolven breken en het vilt vervolgens het geluid absorberen.
Door het plaatsen van een akoestische panelen bovenop een laag noppenschuim behaal je een akoestische systeemwand met geluidsklasse A.  Neem zeker eens een kijkje naar onze plaatsingsinstructies.

Inkorten van akoestische panelen met een handzaag

Opbouw van de WoolWood akoestische panelen

Het vilt dat we gebruiken om onze panelen te maken is vervaardigd van gerecycleerd plastiek en biedt uitzonderlijke absorbtiewaarden die ervoor zorgen dat de geluidsgolven niet terug in de ruimte gereflecteerd worden.

Door enkel onze WoolWood akoestische wandpanelen te gebruiken (dus zonder de systeemwand hierboven vermeld), behaal je geluidsklasse D.

Het uiteindelijke verschil tussen geluidsklasse A en geluidsklasse D zit in het dempen van hoge en lage tonen. Daar waar geluidsklasse D hoofdzakelijk de galm van hoge tonen zal verminderen, zal een systeemwand van geluidsklasse A ook de lage tonen absorberen.

Een aangename binnenruimte met akoestische panelen

Je zal merken dat het veel aangenamer en comfortabeler is om in een ruimte te vertoeven waar de akoestiek goed is. Soms zal je heel snel merken dat een slechte akoestiek voor veel stress en irritatie kan zorgen! In andere situaties is het veel subtieler en zal het je misschien niet direct opvallen, maar merk je bv. dat bij langdurige blootstelling aan geluidsoverlast en galm kan zorgen voor hoofdpijn.  Door het simpelweg plaatsen van een akoestisch wandpaneel van WoolWood met akoestische houten latten zorg je voor instant rust in je ruimte.